Rovnou na obsah Rovnou na menu
Menu
Městská část Praha - Benice
MČ Praha- Benice

Kolínská bouda 13. - 15.9.

Kolínská bouda 13. - 15.9.

Podzim už sice klepe na dveře, ale to neznamená, že se máme zavřít doma a nechat výlety a veškeré společenské dění až na teplejší počasí. Obyvatelé Benic ale takoví naštěstí nejsou a velice ochotně a s nadšením se v pátek 13.9. sešli před úřadem, aby společně vyrazili na víkend do Krkonoš.

Odjezd byl sice kvůli nepříznivé dopravě opožděn, nicméně čas nám krátil pobyt a povídání si v restauraci BoggieHouse, která se připravovala na nadcházející Beerfest. Když autobus konečně přijel, nalodění trvalo jen chvilku a vyrazilo se na cestu. Ta probíhala klidně a bez větších potíží, tudíž jsme naštěstí stihli dojet včas na večeři. Po ní následovala krátká informační schůzka ohledně plánovaných výletů a možných cílů.

Druhý den nám nabídl slunečné, ale lehce větrné počasí. Většina účastníků si vybrala výlet přes Liščí horu do chaty Na rozcestí, která je vyhlášená svými borůvkovými specialitami, například borůvkovým koláčem, kynutým knedlíkem nebo šnapsem. A skutečně, mnozí opouštěli chatu s fialovou barvou na rtech a plným žaludkem. Na chatě pak místo klasické večeře proběhlo grilování masa, ale kvůli začínajícím chladným večerům jsme nakonec byli nuceni strávit večer uvnitř. Někteří pak využili možnosti navštívit bazén a vířivku, jiní šli po náročném výkonu rovnou na kutě a někteří zůstali na místním baru a ochutnávali nabízené speciality.

Neděle byla o něco chladnější, ale i přes to jsme se vydali na nedalekou Černou horu. Po sobotním velkém výletu to však většina z nás pojala opravdu rekreačně, kochala se přírodou nebo objevovala místní boudy a restaurace. Odpoledne na nás už čekala cesta nazpět do Benic. Cestou celý autobus utichl a podřimoval. Domů jsme dojeli v pořádku, unavení a plní zážitků. Těšíme se na další výlet, tentokrát na adventní trhy do Lipska.

Datum vložení: 19. 9. 2019 13:57
Datum poslední aktualizace: 21. 11. 2023 10:29
Autor: Hana Karasová

Zprávy

Zasedání 15. 4. 2024

Zasedání plánované na pondělí 15. 4. 2024
se uskuteční
v náhradním termínu

v pondělí 29. 4. 2024

Benický Dostavník

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Pražský okruh

Zajímá Vás, jak bude vypadat připravovaný obchvat Prahy od D1 až po Běchovice?

Pusťte si video zde


nahoru