V těžké konkurenci čtvrtečního hokejového utkání (Česko-Rusko) proběhla v Benické hospůdce za komorní účasti tří zájemců přednáška Kateřiny Borčin-Mocové nazvaná Zdravý talíř od jara do zimy.
Kateřina nám na základě makrobiotických principů ukázala, jaké složení by měl mít náš jídelníček na podzim a v zimě, a na jaře a v létě. Představila nám řadu vhodných surovin – například pozapomenutou pohanku nebo jáhly, méně známé luštěniny – cizrnu, černou čočku nebo fazolky adzuki, netradiční ochucovadla – umeocet nebo přírodní sójovou omáčku. Poradila nám, jak zdraví prospěšné suroviny zařazovat do jídelníčku a jak je správně vařit. Dozvěděli jsme se například, že stravitelnost luštěnin úzce souvisí se způsobem, jakým je připravujeme, důležitou úlohu tu může sehrát použití určitých druhů koření a mořských řas. V závěru přednášky jsme mohli ochutnat vynikající nákyp uvařený z jáhel a kuskusu s meruňkami a javorovým sirupem.
Benické Čarodějnice jsou pořádány pod dohledem Sboru dobrovolných hasičů
Všechny srdečně zveme
Aktuální informace 30.4.2024
Zajímá Vás, jak bude vypadat připravovaný obchvat Prahy od D1 až po Běchovice?